ČUDEŽ

…Prepustila sem se dogodkom. Nisem se upirala niti za trenutek. Prepustila sem se toku. Prvič v življenju sem se počutila, kot, da ni nič v mojih rokah. Ta občutek ni bil prijeten. To ni bilo zaupanje, temveč predaja.

Ko sem sedela v čakalnici ure in ure, se je v meni zvrstilo nešteto občutkov. Najprej sem bila nestrpna in jezna. Gledala sem v tla. Okoli mene je bilo veliko ljudi, vendar nikogar nisem pogledala v oči. Zdelo se mi je, da ne spadam tja, zato nisem hotela vzpostaviti stika z nikomer. Čez čas se je vame naselila praznina. Jeza je izginila. Počasi sem dvignila pogled in pred seboj zagledala žensko. Ženska je bila srednjih let. Imela je lepo urejeno frizuro in bila je zelo sproščena. Brala je časopis, vendar me je večkrat pogledala. Vedno je imela ustnice v nasmehu. Čutila sem, da me želi ogovoriti. Na srečo, sem hitro prišla na vrsto in me ni uspela ogovoriti. Ko sem prišla ven, sem videla, da se moja mama, ki je bila z menoj, pogovarja s to žensko. Ženska ji je položila roko na ramo in jo tolažila. Ko sem prišla zraven, se je odmaknila od mame in mi rekla: “Vse bo še dobro!”. To me je zelo razjezilo.  “Tujec, ki nima pojma o meni in o mojem življenju, nima kaj govoriti. Nima me pravice niti pogledati, kaj šele tolažiti!”, je odmeval glas v moji glavi. Na hitro sem jo pogledala in jo odslovila z jeznim nasmehom. Za trenutek sem uzrla njene oči. Bile so drugačne. Tako globoke, nezemeljske. V tisti sekundi, se mi je zdelo,kot, da se je čas drugače vrtel.  Mama se je dvignila iz stola in jo pozdravila. Naredili sva le dva koraka in jaz sem se obrnila, da še enkrat pogledam to žensko. Na njenem mestu, ni bilo nikogar. Tudi mama se je obrnila in videla, da tam ni nikogar. Pogledali sva se in v tišini odšle.

Čez čas sva se pogledali in se vprašali: “Kaj je bilo to? Kakšna čudna ženska? Le kam je izginila? Nisva si znali razložiti, vendar so se kljub temu, v naju, vzbudili občutki zaupanja, da bo vse še dobro.

Pred nama se je takrat zgodil čudež, ki ga nisva bili sposobni prepoznati, zaradi prevelike bolečine,…