MUHURTA – izračun pravega dne za nove začetke

MUHURTA – IZRAČUN NAJUGODNEJŠEGA ZAČETKA DOLOČENE AKTIVNOSTI

Izbirna astrologija Muhurta je ena od šestih vej vedske astrologije Djotish. Temelji na prepoznavanju in upoštevanju naravnih ritmov. Uporabljamo jo, kadar želimo za začetek neke aktivnosti najti obdobje, da bo narava aktivnosti čim bolj usklajena z naravnim ritmom. Narava vsakega obdobja se lepo ujema z vsaj eno aktivnostjo in vsaka aktivnost ima obdobje, s katerim se še posebej dobro ujema. Obstaja obdobje, ki je zaradi naravnih ritmov zelo dobro za poroko, prav tako kot obstajajo naravni ritmi, ki sprožajo konflikte in spopade. Jasno je, da bodo karakteristike teh dveh obdobij zelo različne. Zato si, na primer, lahko predstavljamo, s kakšno popotnico vstopamo v zakon, če ga sklepamo v času, ki ima v sebi vibracijo konfliktov in spopadov. Zelo koristno je, da pomembnejše stvari v življenju čim bolj prilagodimo takšnim naravnim ritmom, ki nas bodo pri tem podpirali in ne ovirali.

Zgledujmo se po naravi in se od nje učimo. V naravi so obdobja sajenja, rasti, dozorevanja in počivanja. Če želimo dober pridelek, preprosto moramo upoštevati naravne ritme. Upoštevanje naravnih ritmov ni samo dobra ideja. Od tega je bilo vsaj včasih zelo odvisno, ali je bilo človeštvo nahranjeno in preskrbljeno z osnovnimi življenjskimi dobrinami. V današnjem času smo naravne ritme močno porušili. Iznašli smo umetno svetlobo in intenzivno obdelovanje zemlje. Vendar zato nismo nič bolj usklajeni z naravo in življenje nam to kaže praktično na vsakem koraku. Maksimizirali smo pridelavo hrane in si zastrupili planet. Zaradi težnje k čim večji storilnosti podaljšujemo svoj delavnik, ob tem pa izčrpavamo sebe. Ozrimo se naokoli. Kako dolgo lahko rastline uspevajo v umetni svetlobi? Zelo kratek čas, ker jim primanjkuje sončne svetlobe za fotosintezo. Kako pa umetna svetloba vpliva na delovanje naših žlez? Ostanimo dovolj dolgo s takšno svetlobo, pa nam bo telo samo dalo odgovor. Zaradi številnih umetnih svetlobnih teles, ki gorijo tudi ponoči, ima vse več ljudi težave s spanjem. Ustvarili smo strah pred temo, zato jo želimo čim bolj osvetliti. V resnici ni nobenega razloga, da bi se bali teme. Nasprotno, potrebujemo jo za kvaliteten počitek in dobro spanje. Vsi vemo, da je spanje ponoči bolj spokojno in trdnejše od dnevnega spanca. Za nekatere stvari je potrebna svetloba, za druge tema. Če se tega ne držimo, smo lahko v resnih težavah.

Zato se izračun Muhurte priporoča ob vseh večjih življenjskih začetkih: poroka, zaposlitev, selitev, ustanovitev podjetja, nakupa ali prodaja nepremičnine, avtomobila,…

Za  izračun ugodnega začetka  pošljete vnaprej vaše rojstne podatke: datum, točen čas in kraj rojstva ter časovni okvir, znotraj katerega bi bilo z vaše strani zaželeno začeti določeno aktivnost. Priporočen je vsaj 1 mesec.

 

Izračun najbolj ugodnega začetka neke aktivnosti dobite v pisni obliki po e-mailu.